FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dick Advocaat én Feyenoord hebben grote fout gemaakt’

Dick Advocaat nam onlangs het stokje over van Jaap Stam als trainer van Feyenoord. Journalist Henk Hoijtink heeft vraagtekens bij deze aanstelling. Is het wel een goede match? Wat schieten beide partijen op met de samenwerking?

In Trouw schrijft Hoijtink: “Ik zou Advocaat hebben geadviseerd lekker aan de praattafels te blijven zitten. Niet dat hij daar als groot analist zat, maar het was prettig om een man van zijn leeftijd daar zo te zien, ontspannen, alles achter zich. Althans, dat mocht je toch eindelijk denken. Advocaat werkte vaak met betere spelers. Dan zijn tactische vondsten of diepere inzichten zo nodig niet. Eerst en vooral dicht bij elkaar spelen, dat kunnen en begrijpen zulke spelers zelf ook wel.”

De journalist vervolgt: “Voor de tv-analist Advocaat waren er grofweg twee mogelijkheden: als het goed ging, kwam dat vooral doordat er dicht bij elkaar werd gespeeld, ging het niet goed, dan moest er dichter bij elkaar worden gespeeld. Verder ging het niet – en, laat dat duidelijk zijn, in de top met deels zelfredzame spelers is het ook zo.”

De filosofie van Advocaat is duidelijk: hij kiest voor de organisatie. Maar helpt dat Feyenoord verder? “Hij zal Feyenoord dicht bij elkaar laten spelen. Hij zal er vijfde mee worden, of zesde. En dan? Dan is het al zo ver afgedwaalde Feyenoord met zijn verzameling veelal elders afgedankte spelers weer driekwart jaar verder verwijderd van het moderne voetbal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *