FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Jaap Stam verraste met opmerking na Feyenoord-ontslag

Na de 4-0 oorwassing vond Feyenoord-trainer Jaap Stam het genoeg geweest en diende zijn ontslag in bij de clubleiding. In de regel wordt er daarna onderhandeld over een vergoeding maar daar had Stam geen trek in.

Bert Dijkstra schrijft namens NH Sportcafé: “Maakte Jaap mij op de valreep toch nog blij. Zondag stond hij nog als een hoopje hopeloosheid langs de lijn in de Johan Cruijff ArenA, neurotisch kauwend op iets onbestemds, kijkend naar zijn spelers die alles deden wat ze niet moesten doen en niets deden van wat ze wel moesten doen. Jaap, als voetballer de overtreffende trap van onverschrokkenheid. Stoer, stoerder, Stam. En nu, The Terminator verschrompeld tot Pinkeltje. Omdat die lamlendige Feyenoorders op het veld een parodie maakten van De Klassieker.”

Hij gaat verder: “En later – in het donker – met de spelersbus worden tegengehouden door zichzelf supporters noemende doorgesnoven sneuneuzen. Ga eens aan het werk, schreeuwden de schatjes, van wie de meesten niet eens weten hoe je het werkwoord werken schrijft. Jaap zweeg deemoedig en diende op maandagmorgen zijn ontslag in. En daar werd ik dus blij van.”

Dijkstra legt uit: “Om twee redenen. Jaap was uit zijn lijden verlost en hij bewees met zijn actie dat niet alles om geld draait. Ik wil jullie oprotpremie niet, zei Jaap. Feyenoord kon de poen beter gebruiken, vond Jaap. Er is dus nog hoop voor de mensheid.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *