FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Dick Advocaat: ‘Feyenoord moet Ajax achterna’

Dick Advocaat de nieuwe trainer van Feyenoord genoot met volle teugen afgelopen dinsdag in de Champions League. Hij keek naar de wedstrijd tussen Chelsea en Ajax die in een 4-4 gelijkspel eindigde.

Hij wordt geciteerd door De Telegraaf: “Ajax speelde geweldig. Het lijkt wel of het bij hen vanzelf gaat. Er is zoveel techniek, zoveel mooi voetbal, als ik alleen al kijk naar sommige dingen in de wedstrijd tegen Chelsea, zoals het keiharde inspelen van Hakim Ziyech op Donny van de Beek, de aanname die daarbij hoort en de afronding, dan is dat fantastisch. Het lijkt allemaal zo eenvoudig te gaan, maar het betekent alleen maar dat het allemaal geweldig in elkaar zit.”

Zijn eigen club kan wel wat leren van de aartsrivaal: “Feyenoord zit nu in een totaal andere situatie. Hier maken de mensen zich druk als een speler van vijf miljoen op de bank zit. Bij Ajax halen ze spelers van zeventien of achttien miljoen euro en betalen ze enorme salarissen. Daar is Feyenoord helemaal niet aan toe, maar daar moet deze club wél naar toe. Dat gaat natuurlijk alleen maar als je resultaten blijft boeken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *