Jaap Stam komt met verrassend nieuws over eigen toekomst

Onlangs leverde Jaap Stam zijn contract in bij Feyenoord maar de kans is klein dat hij een sabbatical gaat nemen. Dit laat hij weten in een gesprek met Andy van der Meyde, via het medium VTBL.

“Het kriebelt alweer. Misschien ga ik wel snel naar het buitenland.” De oefenmeester benadrukt dat zijn vertrek bij Feyenoord volledig zelfstandig is genomen. “Feyenoord wilde me niet kwijt. Dat waardeerde ik erg, omdat ook technisch directeur Sjaak Troost en president-commissaris Toon van Bodegom er echt iets van wilden maken, maar mijn besluit stond al vast.”

Stam noemt de kwestie ‘heel simpel’. “Ik heb een bepaalde visie. Daar ben ik continu mee bezig. Maar als blijkt dat dat moeilijk gaat, of eigenlijk helemaal niet lukt, dan houdt het op. Toen heb ik een dag na Ajax het besluit genomen. Kijk, een club heeft visie nodig. Van de jongste jeugd tot de top van een club moet dezelfde visie worden uitgestraald. Dat gebeurde niet.”

Randzaken hebben volgens Stam géén rol gespeeld. “Bus? Niets mee te maken? De band met de spelers niet goed? Absoluut niet. Dat Jan-Arie van der Heijden zei dat ik zelf geen besluiten nam, klopt ook niet. Dan zou ik mijn eigen filosofie verloochenen. Ik heb het me afgevraagd hoor: waren wij als staf duidelijk genoeg? Die vraag is echt regelmatig door mijn hoofd geschoten. Maar duidelijk waren we zeker.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *