‘Dick Advocaat kiest voor deze Feyenoord-opstelling tegen Young Boys’

Feyenoord speelt vanavond in de Europa League een thuiswedstrijd tegen het Zwitserse Young Boys. Er zal gewonnen moeten worden maar de Rotterdammers zullen wel aantreden zonder Leroy Fer.

De middenvelder is geschorst en wordt vervangen door Renato Tapia. Er was wat onduidelijkheid over het meespelen van Rick Karsdorp, maar het Algemeen Dagblad weet dat de vleugelverdediger fit genoeg bevonden is om te beginnen tegen de Zwitsers.

Advocaat weet dat Feyenoord moet scoren op donderdagavond, maar is niet bereid om alle registers open te trekken: “We kunnen echt niet alle risico’s nemen tegen deze ploeg. Young Boys is een ploeg die tegenstanders pakt via de counter, dat mag ons niet overkomen.” De ervaren coach probeert wat zelfvertrouwen in te bouwen: “We praten veel met spelers. Cor Pot, John de Wolf en Said Bakkati hebben die vrijheid, al wil ik wel graag weten wat ze zeggen. Het kan niet allemaal negatief zijn, de spelers moeten inderdaad ook vertrouwen voelen. Maar ze moeten ook weten dat we er nog niet zijn.”

Verwachte opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van der Heijden, Ié, Haps; Tapia, Toornstra, Kökcü; Berghuis, Jörgensen, Sinisterra.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *