‘Groot drama dreigt voor Steven Berghuis’

Op dit moment maakt Steven Berghuis deel uit van de selectie van het Nederlands Elftal. Zijn droom is om een groot toernooi mee te maken. Het EK is volgend jaar maar journalist Valentijn Driessen verwacht niet dat hij meegaat.

In zijn column in De Telegraaf schrijft hij: “Vreemd blijft dat Koeman aanvaller Steven Berghuis de hand boven het hoofd houdt ondanks diverse misdragingen in het Feyenoord-shirt. De dwaze tackle van achteren op Teun Koopmeiners was niet de eerste keer dat de buitenspeler over de schreef ging. De bondscoach waarschuwde Berghuis voor recidivegedrag en toch was het zondag weer raak met een elleboogstoot op de borst van RKC-doelman Etienne Vaessen. Zelfs als aanvoerder heeft de Feyenoorder zich niet onder controle en toont hij zich onbetrouwbaar voor een trainer.”

Driessen vindt dat Koeman in had moeten grijpen: “Berghuis nam de bondscoach in de maling omdat hij zijn belofte beterschap te tonen niet nakwam. Dat hij Berghuis al had geselecteerd, maakt niet uit, omdat de spelersgroep uit 25 man bestaat. Verwijdering zou een signaal zijn aan de (potentiële) internationals dat Koeman en de KNVB dergelijk gedrag niet accepteren van een speler van het Nederlands elftal. Zelfs niet bij zijn club. Omdat anders ook elk initiatief van de voetbalbond voor fairplay en uitbanning van geweld op amateurvelden doodslaat.”

Hij stelt echter voorop: “Op korte termijn zal het sportieve probleem van Berghuis’ rauwe randje zich vanzelf oplossen. Als de PSV’ers Steven Bergwijn en Donyell Malen fit zijn en AZ’ers Calvin Stengs en Myron Boadu zich blijven ontwikkelen, dan is er tijdens het EK 2020 sowieso geen plaats voor Berghuis in de selectie van Oranje.”

 Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!