FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord gaat samenwerken met zeven anders clubs

Feyenoord gaat samenwerken met zeven wereldwijde clubs. Die clubs zitten min of meer in hetzelfde schuitje als de Rotterdammers. Real Sociedad (Spanje), Cagliari (Italië), Legia Warschau (Polen), Universidad Católica (Chili), Atlético Nacional (Colombia), Sporting Cristal (Peru), Atlético Peñarol (Uruguay) en Al-Ittihad Jeddah (Saoedi-Arabië) zijn de overige deelnemers.

Zij zullen gezamenlijk de Sport Innovation Alliance (SIA) gaan vormen en zich vooral op ‘digitale transformatie’ en ‘technologische innovatie’ gaan richten. Real Sociedad zal anderhalf miljoen euro betalen om vier pilaren binnen het beleid van de club te ontwikkelen: technologie, onderzoek, verhoging van inkomsten en samenwerking. Ook de andere clubs zullen een, nu nog onbekend, bedrag betalen, aldus SportsPro.

SIA clubs hebben dus niet zoveel geld als de Europese subtoppers en zal de vergaarde kennis in een bieding bundelen. Daar kunnen clubs van buiten de SIA gebruik van maken, zodat de clubs die lid zijn van de SIA hun investeringen met winst terug zouden moeten verdienen.

Zaken die de SIA zelf ontwikkelt en gebruikt worden op die manier doorverkocht aan andere partijen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan oplossingen voor digitale transformaties en het ontwikkelen van nieuwe technologieën (bijvoorbeeld artificiële intellegentie, data en een zogenaamde blokketen). De SIA zal garant staan voor andere clubs die gebruik willen maken van de kennis door de bedrijven waarmee samengewerkt wordt een certificaat te geven als het een betrouwbare partner blijkt.

Daarnaast zal de SIA, met het oog op wereldwijde samenwerkingen, een platform ontwikkelen waar bronnen aangeboord worden om meer/het maximale uit sponsorinkomsten te halen. In de toekomst zullen er ook conferenties, onderlinge vriendschappelijke wedstrijden en ook e-sports toernooien worden gehouden bij de deelnemende clubs.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *