FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Vrouw van Jaap Stam leed onder dienstverband bij Feyenoord

De periode van Jaap Stam bij Feyenoord was een zware. De oefenmeester begon er steeds slechter uit te zien en nam zijn problemen ook mee naar huis. Zelfs zijn familie had er onder te lijden.

De voormalige verdediger is namelijk een zogenaamde binnenvetter: “Als je dat bent, doe je dat ook omdat je een ander niet wilt belasten. Ik sluit me helemaal af van de buitenwereld. Ik was niet de gezelligste. Ook thuis niet. Je bent toch sneller geïrriteerd. Als ik aan het eten was, dan was ik er wel, maar toch ook weer niet. Je praat, ze geven een antwoord, en dan weet jij eigenlijk niet meer wat je gevraagd hebt. Vroeger werd er bij mij thuis niet over alles gesproken. Dan wordt stil zijn een gewoonte.”

Stam vervolgt: “Mijn vrouw zag natuurlijk aan mij ook wel dat ik met dingen rondliep. Ze vindt de kwaliteit van leven heel erg belangrijk… Ze heeft mijn hele carrière meegemaakt en is de meest betrouwbare en belangrijkste persoon om mee te praten. Ze hield me de voors en tegens voor. Dat bracht helderheid. De voetbalvisie die ik wilde, kon ik bij Feyenoord niet neerzetten, begon ik te voelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *