FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Van Bronckhorst gaat regelrecht bizar salaris verdienen in China’

Giovanni van Bronckhorst gaat op korte termijn zijn krabbel zetten onder een contract bij het Chinese Guangzhou R&F. Hij gaat daar een zeer lucratief honorarium opstrijken.

Het AD schrijft vandaag: “De Chinese club Guangzhou R&F gaat op de Nederlandse toer. Giovanni van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel kunnen vandaag een lucratief contract tekenen in de miljoenenstad. Van Bronckhorst landde gisteren met zijn zaakwaarnemer Guido Albers op Chinese bodem. De 44-jarige trainer ondertekent, als ook de laatste gesprekken volgens plan verlopen, een lucratief en meerjarig contract als nieuwe trainer van Guangzhou R&F. Hij neemt Jean-Paul van Gastel (47), die eind oktober werd ontslagen als assistent-trainer van Feyenoord, mee naar het Verre Oosten.”

De krant gaat verder: “Guangzhou R&F zal afscheid nemen van trainer Dragan Stojkovic en zijn assistent Terry Butcher. Van Bronckhorst moet de club na de teleurstellende twaalfde plaats in de Chinese Super League van afgelopen seizoen weer in de lift zien te krijgen.”

Wat gaat Gio precies verdienen? Dat is onbekend, maar volgens Chinese bronnen bedraagt het salaris van Stojkovic een kleine 8 miljoen euro per jaar. Het is niet de verwachting dat Van Bronckhorst daar ver onder gaat zitten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *