‘Oguzhan Özyakup ziet oplossingen die anderen niet zien’

Feyenoord versterkte zich gisteren met de Turkse middenvelder Oguzhan Özyakup. Hij wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Besiktas. Volgens Albert Stuivenberg hebben de Rotterdammers een prima zet gedaan met het aantrekken van hem. In het verleden werkte ze samen bij Oranje U17.

De coach omschrijft zijn voormalige pupil in gesprek met De Telegraaf: “Een aantrekkelijke, creatieve spelverdeler. Een intelligente jongen, die oplossingen ziet die anderen niet zien. Ik heb altijd zeer prettig met hem samengewerkt. Oguzhan was een van mijn leiders en verzaakte nooit. Hij was toen 18 jaar, maar enorm betrokken. Ook tijdens besprekingen. Als bondscoach probeer je spelers van die leeftijd een beetje te betrekken, door ze vragen te stellen. Hij was altijd een van de eersten die met antwoorden kwam.”

Stuivenberg vervolgt zijn verhaal: “In het veld kon hij in die tijd heel goed samenwerken met Luc Castaignos, die toen onze spits was. Die had veel snelheid en werd constant door hem weggestuurd. Oguzhan is niet een van de snelste spelers en hij is niet heel explosief. Maar hij ziet oplossingen die anderen niet zien.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!