FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Robert Bozenik kijkt zijn ogen uit in de Kuip’

Robert Bozenik kwam afgelopen winter voor een miljoenenbedrag naar Feyenoord. In zijn laatste twee wedstrijden was hij de matchwinner voor de Rotterdammers en de jonge spits kijkt zijn ogen uit bij zijn nieuwe club.

“Ik speel hier bij een grote club, dat merk ik goed. Moet je naar mijn arm kijken, daar stond voor de aftrap zulk hoog kippenvel op. Iedereen in het stadion stond te applaudisseren en de fans zongen. Heel mooi hoe dat hier gaat. Bij mijn oude club MSK Zilina kunnen maar 12.000 mensen in het stadion. En zoveel komen er niet eens. Als het nationale elftal een thuiswedstrijd heeft, spelen we voor 20.000 man. De home games zijn hier echt waanzinnig.”

Zijn ouders zaten op zaterdagavond nog niet in De Kuip, want die waren met zijn broertje van elf mee naar een internationaal toernooi in Praag: “Ze proberen naar de bekerwedstrijd tegen NAC te komen volgende week.” Bozeníks vriendin zat echter wel in het stadion en voor haar maakte hij een hartje: “En voor de jongens die geblesseerd op de tribune zaten, voor Luis (Sinisterra), Oguzhan (Özyakup) en Luciano (Narsingh).”

De goalgetter vervolgt: “Allemaal fijne gasten die heel goed voor me zijn. Ze doen er met z’n allen heel veel aan om mij een thuisgevoel te geven. Ik hou wel van die celebrations hier in De Kuip. Ik heb dat nooit zo meegemaakt.” Bozeník is bijzonder positief over zijn teammaten: “Ik voetbal hier met geweldige spelers en die leer ik in hoog tempo kennen. Ik kijk elke dag op de training welke acties zij maken en hoe ze spelen. Ik kijk naar Stevie (Berghuis, red.) en naar Sam (Larsson, red.). Ik bestudeer onze eigen spelers ook op videobeelden van vroegere wedstrijden. Ik vind ze eigenlijk heel goed.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *