FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘KNVB maakt grove fout met Ajax-AZ en PSV-Feyenoord’

Aankomend weekend staan er twee toppers op het programma in de Eredivise. Ajax speelt thuis tegen AZ en Feyenoord gaat op bezoek bij PSV. Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende trekt vandaag in De Telegraaf aan de bel wat betreft de VAR-aanstellingen door de KNVB.

Hij kan niet geloven dat de voetbalbond voor Clay Ruperti en Rob Dieperink gekozen heeft: “De landstitel is dit seizoen veertig miljoen euro waard. Waarom zitten Björn Kuipers en Danny Makkelie niet achter die schermen als je besluit om Serdar Gözübüyük en Dennis Higler als scheidsrechter aan te stellen? Ruperti floot dit seizoen twee Eredivisie-duels, maar ook nog Katwijk-Noordwijk in de Tweede Divisie…”

Van der Ende vindt dat scheidsrechtersbaas Dick van Egmond de geloofwaardigheid van de KNVB en de arbitrage op het spel zet: “Na een weekeinde met een storm van kritiek op de scheidsrechters én de video-arbitrage had hij voor meer ervaring moeten kiezen. Makkelie is door de FIFA en UEFA al ingezet op grote toernooien, maar moet in de beslissende fase van de Eredivisie Ruperti en Dieperink voor laten gaan, terwijl de belangen groter zijn dan ooit. En waarom is Kuipers dit seizoen nog geen enkele keer als VAR ingezet?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *