Wim Kieft plaatst vraagtekens: ‘Niet zo slim van Advocaat’

Wim Kieft vindt het raar dat trainer Dick Advocaat het niet opneemt voor Robert Bozenik. Na de halve bekerfinale tegen NAC Breda liet Advocaat openlijk weten dat ‘het beter moest’ en dat ‘hard werken alleen niet genoeg was’ bij de Slowaak. Binnenkort zal de Slowaak worden begeleid door Robin van Persie die de nieuwe spitsentrainer zal worden bij de Stadionclub.

De analist vindt dat De Kleine Generaal deze kritiek beter binnenskamers had kunnen houden. ‘Het kan even niet op bij Advocaat, die denkt blijkbaar bij elke persconferentie iets leuks te moeten zeggen. Maar dat is nergens voor nodig en al helemaal niet ten koste van zo’n twintigjarige jongen die net nieuw is’, stelt hij in zijn column namens De Telegraaf. ‘Intern kan je van alles vinden en zeggen, maar zo’n mening moet je niet ventileren.’

Kieft vraagt zich af wat deze kritiek doet met het zelfvertrouwen van Bozeník, tijdens diens eerste weken in het buitenland. ‘Niet zo slim van Advocaat. En zo slecht doet Bozeník het trouwens niet bij Feyenoord. Ik zie wel dat hij iets heeft.’ De ervaringsdeskundige noemt de winteraanwinst van Feyenoord ‘een echte spits’. ‘Agressief, altijd in beweging, zoekend naar de ruimte waar hij beslissend kan zijn.’Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!