FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord-TD wijst naar Ajax en PSV: ‘Voor mij is dat verbazingwekkend’

Feyenoord begon het seizoen onder Jaap Stam vreselijk slecht maar onder Dick Advocaat is er een ongekende opmars ingezet. Technisch directeur van de Rotterdammers Frank Arnesen hoopt dat ze nu kunnen doorpakken.

Op de clubwebsite van Feyenoord vertelt Arnesen: “Feyenoord moet zich weer echt als top drie-club vestigen. Ik weet ook: als je naar de geschiedenis kijkt, dan zijn Ajax en PSV veel vaker kampioen geworden dan Feyenoord. Voor mij is dat verbazingwekkend, als je weet dat Rotterdam een grote stad is en Feyenoord een ongekende supportersschare heeft. We weten dat het in voetbal vaak om geld gaat. Als je continu top drie of zelfs top twee wilt zijn, dan moet er stabiliteit zijn in wat je kunt uitgeven. Het is belangrijk of de club die stap kan maken en op strategische wijze geld kan genereren waarmee we iets kunnen doen.”

“Als technisch directeur kun je misschien een paar keer een grote klapper maken met de verkoop van spelers, maar het gaat erom wat je structureel kunt doen. Daarom ben ik ook zo blij met de komst van Róbert Bozeník. Eigenlijk is er geen geld, maar met z’n allen hebben we gezegd: dit is geen uitgave, maar een risicodragende investering. Ons spelersbudget is op dit moment lager dan dat van Ajax en PSV, maar in een grote stad als Rotterdam moet je nog een stap kunnen maken. Daar moeten wij als Feyenoord voor zorgen en dat is een mooie uitdaging”, aldus Arnesen.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *