‘Feyenoord neemt standpunt in over vertrek rots in de branding’

Feyenoord heeft het contract van o.a Eric Botteghin formeel opgezegd maar dat wil niet zeggen dat hij deze zomer definitief zal gaan vertrekken. Het AD bericht: “Het voetbal ligt stil, maar dit is wel de periode dat de beleidsbepalers belangrijke beslissingen moeten nemen. CAO-bepalingen schrijven voor dat een betaald voetbalorganisatie spelers met een tussentijds verlengde aflopende verbintenis en/of een optie in hun contract voor 1 april dienen te informeren over hun toekomst. Let wel, dit geldt alleen voor overeenkomsten die tussentijds door de club zijn verlengd.”

Door de coronacrisis is beslissen nu nóg lastiger voor clubs. “Neem Eric Botteghin, die een aflopend contract heeft. Schotelt Feyenoord de basisspeler voor de derde keer een verbintenis voor? De Braziliaan verdient een fraai salaris in de Kuip, maar de vraag is wat de financiële gevolgen van de coronacrisis zullen zijn. Botteghin lijkt een gevalletje: voor 1 april opzeggen en eventueel later nog kijken of er toch nog een verbintenis uit kan rollen.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!