‘Trek hier dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand’

Voetbalanalist Wim Kieft vindt dat de huidige stand op de ranglijst ook de eindklassering moet zijn. Hij vindt dat het te veel gaat om financiële en economische belangen, terwijl hij het moreel niet vindt kunnen om nog te voetballen.

In zijn column in de Telegraaf laat de voormalig international weten dat hij zich ergert aan financiële en economische belangen rond het uitspelen van de vaderlandse competitie. ‘Dan sneeuwt het gezondheidsaspect onder en hoewel die achterliggende gedachte tot op zekere hoogte begrijpelijk is, doet hij toch geforceerd aan’, laat de gewezen aanvaller optekenen.

Kieft vindt dat voetballen in deze tijd echt niet kan. ‘Moreel kan je getuige het aantal slachtoffers en besmettingen toch niet gaan voetballen. Fysiek is het ook nauwelijks mogelijk om die laatste wedstrijden te spelen als het kabinet dinsdag besluit dat de sportverenigingen tot 1 juni op slot blijven, terwijl de ambiance van het spelen zonder publiek geen aangenaam vooruitzicht is.’

De oplossing is volgens de voormalig spits van onder meer Ajax helder. ‘Als het mogelijk is, trek hier dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand. Natuurlijk zal niet iedereen daar blij mee zijn, maar het lijkt me toch de meest logische oplossing in deze crisistijd.’Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!