FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Viroloog doet opvallende uitspraak over ‘De Klassieker’

Jaap Goudsmit een viroloog voorspelt langdurige consequenties vanwege de coronacrisis. De 69-jarige hoogleraar epidemiologie aan de universiteit van Harvard is zéér sceptisch.

Sowieso voorziet Goudsmit voorlopig geen doorbraak. “Als we op grote schaal gegevens verzamelen, weten we in december meer. Een vaccin: hopelijk volgend jaar”, zo citeert De Telegraaf. “Groepsimmuniteit treedt in als zo’n 80 procent van de mensen immuun is. Daar gaan jaren overheen en dan moet die immuniteit ook nog eens langdurig blijven. Of dat het geval is, weten we nog helemaal niet.”

Goudsmit vraagt zich af of het ‘hectische bestaan’ niet op de kop moet. “Veel zal anders zijn. Zal er nog een Feyenoord-Ajax in een volle Kuip worden gespeeld? Er hoeven maar tien mensen besmet te raken en zo’n wedstrijd zal misschien nooit meer plaatsvinden. Moeten jongeren wel massaal naar Salou, waar een virushaard kan ontstaan? Zullen rockfestivals worden opgedeeld in tien kleinere?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *