FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Mokerslag op komst voor supporters en Eredivisie-clubs’

Er wordt al ruim een maand niet meer gevoetbald en dit kan nog wel een tijdje gaan duren. Het lijkt er namelijk op dat er niet eerder dan half juni weer kan worden gespeeld. En dan is het spelen met publiek ook nog eens een utopie.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Voetballen met publiek in de stadions? Goede kans dat we dat in heel 2020 niet meer meemaken. Wie een leesronde maakt in de internationale pers, ziet dat veel vooraanstaande wetenschappers sombere vooruitzichten schetsen.” Een veelgehoorde conclusie is dat voetballen pas weer realistisch is na de komst van een vaccin.

Op korte termijn neemt de regering een beslisisng over het vervolgtraject, waarna de KNVB volgt. “Een niet onbelangrijke subvraag: wanneer mogen er weer mensen naar komen kijken? Dat laatste is van levensbelang voor veel clubs – en niet alleen van de kleintjes. Ajax, PSV en Feyenoord maakten onlangs al bekend dat ze in grote financiële problemen komen als ze over een langere periode geen publiek in hun stadions mogen ontvangen.”

Het AD weer dat België en Duitsland sowieso tot eind augustus geen fans meer toelaten. “Het samenkomen van grote groepen supporters zou fnuikend zijn voor de bestrijding van het coronavirus, is de gedachte. En wie zijn oor te luisteren legt bij de wetenschap, is geneigd te denken dat het verbod op toeschouwers na 31 augustus nog veel langer van kracht blijft.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *