FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

ADO en RKC degraderen niet, Cambuur en de Graafschap promoveren niet

De KNVB heeft een beslissing genomen over de competities. Op basis hiervan zullen er dit seizoen geen promovendi en degradanten zijn. Dit betekend goed nieuws voor ADO en RKC, maar daarentegen een flinke domper voor Cambuur en de Graafschap.

Voetbal International schrijft: ‘In de stukken die clubs voorafgaand aan de vergadering van vrijdag kregen opgestuurd, schetste de KNVB drie mogelijkheden voor promotie/degradatie. Het bestuur betaald voetbal meldde daarbij al niet te kiezen voor de eerste optie: een Eredivisie met twintig clubs. Resteerden twee overzichtelijke mogelijkheden: geen degradatie en geen promotie en wel degradatie en promotie. De clubs zelf werd hierbij om input gevraagd door de KNVB.’

‘Nu is het besluit dus gevallen in het voordeel van ADO Den Haag en RKC Waalwijk, die ook na de zomer actief zullen zijn in de Eredivisie. Beide clubs hadden na 26 speelrondes een flinke achterstand op plek zestien, die zou leiden tot deelname aan de play-offs om lijfsbehoud. Voor SC Cambuur en De Graafschap, de afgetekende toptwee in de Keuken Kampioen Divisie, zijn de druiven zuur’, aldus VI tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *