FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord-icoon Eddy Pieters Graafland overleden

Voormalig Feyenoord-doelman Eddy Pieters Graafland is overleden. Het clubicoon is 86 jaar oud geworden. Hij begon zijn carriere bij Ajax maar groeide uit tot een grootheid bij Feyenoord.

De Telegraaf schrijft op woensdagochtend: “Een week voor het moment dat heel Feyenoord wil stilstaan bij het feit dat 50 jaar geleden de eerste Europa Cup door een Nederlandse club werd veroverd, is Eddy Pieters Graafland (86) overleden. De oud-doelman was een van de hoofdrolspelers in de finale tegen Celtic (2-1) op 6 mei 1970. Pieters Graafland zou bij een ongeval in zijn woning zodanig letsel hebben opgelopen, dat hij daaraan is bezweken.”

De krant vervolgt: “In het seizoen 1970 was de man, die debuteerde bij Ajax maar later werd getransfereerd naar Feyenoord, door Feyenoord-trainer Ernst Happel gepasseerd en vervangen door Eddy Treijtel. Voor de Europacup I-finale tegen Celtic deed Happel toch een beroep op hem. Aanvankelijk voelde Pieters Graafland er niets voor om te spelen: je hebt me het hele seizoen niet zien staan. Ik doe het niet. Daar kwam hij van terug.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *