FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘UEFA komt met plan dat enorme gevolgen heeft voor de Eredivisie’

De UEFA denkt aan een nieuw plan om het kwalificatietraject voor de Europese toernooien te gaan inkorten. Ze vrezen namelijk voor de oprichting van een zogeheten Super League.

De Europese voetbalbond heeft nu een plan bedacht om de grote clubs meer zekerheid te bieden en dat gaat ten koste van het kwalificatietraject. Een jaarlijks gevecht om een topvier-klassering in de Premier League dreigt tot het verleden te behoren, maar ook de Eredivisie-top zal dit merken

The Mirror schrijft dat het nieuwe plan vanaf het seizoen 2024-2025 opgestart moet worden. De 32 deelnemers moeten grotendeels worden gebaseerd op basis van de periode tussen 2020 en 2024, waardoor uiteindelijk een gesloten systeem tot stand komt. Er blijft dan een beperkt aantal tickets over, zoals voor de winnaar van de Europa League.

Het is voor de UEFA een doorn in het oog dat succesvolle Champions League-deelnemers soms ontbreken in daaropvolgende jaren. Dit overkwam bijvoorbeeld AS Roma en Ajax in het verleden. In de toekomst worden deze clubs beloond, waar één goed Serie A-seizoen van bijvoorbeeld Atalanta Bergamo voortaan minder waard is. Europese clubcoëfficiënten zullen voortaan leidend worden.

Mogelijk gaat de Europa League een soortgelijke fase tegemoet. Onder het tweede niveau van Europa komt een derde toernooi: de UEFA Conference League.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *