FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Jozy Altidore had gesprek met Feyenoord over transfer’

Het had niet veel gescheeld of Jozy Altidore had vorig seizoen zijn minuten gemaakt voor Feyenoord. Dit zegt hij in een gesprek met Vice Sports.

De Amerikaanse spits scoorde tussen 2011 en 2013 aan de lopende band bij AZ en verdiende een transfer naar Sunderland, dat destijds nog in de Premier League speelde. Na twee mislukte seizoenen zocht hij zijn heil bij Major League Soccer-club Toronto FC, maar een Europees avontuur behoort inmiddels weer tot de mogelijkheden.

“Sowieso! Maar alleen in de juiste situatie”, vertelt Altidore (30) aan VICE Sports. “Ik heb het goed nu hier. Als ik terugga naar Europa, wil ik naar een plek als Nederland, een plek waarvan ik weet dat er goede spelers rondlopen en de mensen hetzelfde idee over voetbal hebben. En zo niet? Dan blijf ik lekker hier. Maar ik hou van de Eredivisie.”

Altidore was naar eigen zeggen ‘een keer dichtbij’ een terugkeer naar Nederland. “Ik had contact met Feyenoord, toen Jaap Stam er trainer was”, vertelt hij. Stam stond tussen juli en oktober 2019 aan het roer bij Feyenoord. “Maar het werd niet concreet. Ik zou het mooi vinden om weer bij een club als Feyenoord, AZ of PSV te spelen. Dat zou geweldig zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *