FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘PSV en Feyenoord-spelers gunden FC Twente landstitel’

In 2010 wist FC Twente zich te kronen tot kampioen van Nederland. Volgens Wout Brama die deel van die selectie uitmaakte konden de spelers van PSV en Feyenoord daar wel mee leven.

Twente eindigde in 2010 één punt boven Ajax, mede dankzij een gelijkspel bij PSV en een 2-0 zege op Feyenoord. “Toen we gelijkspeelden tegen PSV, zeiden die spelers meteen: ik hoop dat jullie kampioen worden. Dat was bij Feyenoord net zo, eigenlijk bij elke ploeg”, vertelt Brama in een documentaire van FOX Sports.

Feyenoord-fans eisten destijds zelfs een zege voor FC Twente in de onderlinge ontmoeting. Brama denkt niet dat de spelers met die intentie op het veld stonden. “Natuurlijk hebben ze er alles aan gedaan om van ons te winnen. Maar ze hadden liever dat wij kampioen werden dan Ajax. En dat is in principe best gek. FC Twente had in die tijd de gunfactor. Dat is nu iets minder…”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *