FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

BREAKING: ‘Goede kans op toch spelen van de bekerfinale’

De KNVB besloot onlangs om de Eredivisie en de KKD niet te gaan uitspelen. Ook door de bekerfinale werd een streepgezet. Nu is er echter een goede kans dat dit besluit weer moet worden teruggedraaid.

Daar mikken de Domstedelingen in ieder geval wel op, en ze denken een goede kans te maken. Voetbal International schrijft: “De Europese voetbalbond heeft inmiddels plechtig beloofd serieus naar de Utrechtse zaak te zullen kijken. De inzet is een plekje in de groepsfase van de Europa League. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloot op 24 april het ticket van de niet gespeelde bekerfinale terug te laten vloeien naar de ranglijst. Zodoende krijgt Feyenoord een startbewijs voor de groepsfase en mag ook Willem II zich opmaken voor een Europese campagne.”

In de Galgenwaard is men van mening dat deze beslissing te snel is genomen. Technisch directeur Jordy Zuidam zei al eerder: “Een belangrijke richtlijn van de UEFA is dat bonden er alles aan doen om de bekerfinales te spelen. Maar in Nederland is dat niet het geval.”

VI vervolgt: “De advocaten van de club zien drie opties om toch hun gelijk te halen: via het Nederlandse recht, de UEFA of – in een uiterst geval – het sporttribunaal CAS. Inmiddels is er dus aangeklopt bij de UEFA. Hoewel een definitief antwoord niet te lang op zich mag laten wachten, is de FC Utrecht-directie steeds optimistischer gestemd over een positief resultaat. Zo is het aannemelijk dat er op korte termijn weer in Nederland gevoetbald kan worden. In een call met alle directeuren benadrukte de KNVB afgelopen week nog maar eens dat het bezig is met een lobby om in augustus al oefenwedstrijden mogelijk te maken. Deze zouden uitgezonden worden door betaalzender FOX Sports.” Als oefenduels mogelijk zijn, waarom een bekerfinale dan niet… zo redeneert Utrecht.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *