FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Meerdere Nederlands betaald voetbal clubs zullen omvallen’

Meerdere clubs uit het betaalde voetbal in Nederland dreigen om te vallen. Dit is de conclusie van journalist Valentijn Driessen na een interview met KNVB-directeur Eric Gudde.

“Dat is wel een waarschuwing. Gudde wilde niet zeggen welke club of clubs het betreft”, vertelt Driessen in een tv-item van De Telegraaf. “Gudde zegt eigenlijk wel dat niet alleen de coronacrisis, maar ook het daarvoor gevoerde beleid onvoldoende is geweest.”

Clubs zouden wat de KNVB-directeur het solidariteitsfonds niet mogen gebruiken om het wanbeleid goed te maken. Dat zou een grote domper betekenen voor enkele clubs. “Zijn woorden beluisterende denk ik dat er best één of twee clubs kunnen verdwijnen, ja”, aldus de chef voetbal van de krant.

Driessen noemt het ‘heel erg moeilijk’ om clubs aan te wijzen. “FC Twente heeft het bijvoorbeeld heel moeilijk, omdat die heel veel inkomsten uit het stadion hebben en daar mag nu niemand binnen. Die verdienen nu heel weinig, maar daar zijn altijd wel krachten om zo’n club heen waardoor zo’n club overeind blijft.”

“PEC Zwolle heeft aangegeven dat ze het moeilijk hebben, bij Groningen zijn al elf mensen de laan uitgestuurd. Maar ik denk dat je eerder in de Eerste Divisie moet zoeken. Die clubs zijn volledig afhankelijk van de recettes en wat sponsorinkomsten”, zo besluit Driessen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *