Wilfred Genee: ‘Laatste wat ik wil is vertrekken bij Veronica Inside’

Presentator van het programma Veronica Inside Wilfred Genee heeft zich gisteren in Op1 uitgelaten over de ruzie tussen hem en de heren Derken en Van der Gijp. Laatstgenoemde waren absoluut niet te spreken over zijn houding tijdens de laatste aangepaste uitzending van het programma en liggen nu flink in de clinche met elkaar.

Genee bleef er dan ook bij dat de vaste show aanvulling nodig had, gezien de heftige reacties op de veelbesproken grap van Derksen over Akwasi. Uiteindelijk schoven ‘twintigste keus’ Natacha Harlequin en Dries Boussatta aan. Derksen dacht echter dat de twee aan een aparte tafel zouden zitten, net als vaste studiogasten Bas Nijhuis en Chris Woerts, legt Genee uit. “Ik dacht dat we een afspraak hadden, maar Johan had dat niet zo ervaren. Hij riep: ik wilde niet met deze mensen aan tafel. Vlak voor de uitzending hebben we heel erg lopen discussiëren. Er is iets misgegaan in de communicatie.”

Tijdens de uitzending bekleedde Genee de rol van presentator én gespreksleider: daar had hij moeite mee. “Maar dat moest, omdat we voor die setting hadden gekozen.” Genee dacht dus vooraf dat Derksen en Van der Gijp het hiermee eens waren. “Als Johan of René die zaterdag (bij Derksen thuis, red.) had gezegd: gaan we niet doen… Dan had ik het zo gelaten”, aldus de presentator. “En misschien had je, als er niemand wilde komen, op zondagavond moeten zeggen: dan doen we het niet.”

Vervolgens escaleerde de ruzie tussen het drietal dus. Genee werd door Van der Gijp zelfs beticht van ‘NSB-praktijken’. “Ik betreur het dat ze zo denken. Ik heb mezelf iets te veel ingezet in de discussie, maar ik kon niet anders in die rol.” Of de talkshow na de zomer terugkeert, durft hij niet te zeggen. Genee denkt echter niet aan opstappen. “Ik hoorde dat ik zou voorsorteren om de zaak te verlaten, ook zo vreemd. Ik doe alles voor het programma, het laatste wat ik wil is het programma verlaten.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!