‘Joshua Zirkzee had bij Feyenoord eerste spits kunnen worden’

Joshua Zirkzee zou zich bij Feyenoord net zo goed hebben ontwikkeld als speler dan bij Bayern Munchen. Dit is de mening van Richard Grootscholten. Hij was hoofd jeugdopleiding bij de Rotterdammers toen de spits nog in de jeugd speelde.

Het talent bij Zirkzee was al vanaf de eerste dag op Varkenoord duidelijk. “Hij was beter dan zijn leeftijdsgenoten”, vertelt Grootscholten in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Het was een jongen zonder poeha, heel zelfverzekerd en rustig. Stoïcijns is het beste woord, want hij liet zich niet van zijn stuk brengen door een slechte wedstrijd of kritiek.”

Zijn ontwikkeling verliep goed, maar toen stond Bayern München opeens op de stoep. “Wij konden als Feyenoord-zijnde niet meer doen. Hij stond op de rol voor een meerjarig contract, zou vervroegd doorschuiven naar de onder 19 en er lag een individueel plan klaar om hem klaar te stomen voor de a-selectie. Joshua en zijn familie kozen echter voor het verhaal van Bayern München”, geeft Grootscholten aan.

De voormalig hoofd opleidingen van Feyenoord denkt dat Zirkzee zich bij Feyenoord net zo goed ontwikkeld had als bij Bayern. “Hij moet op deze leeftijd wekelijks gaan spelen en als hij verhuurd wordt, moet je maar afwachten hoe dat gaat verlopen. Hij had bij Feyenoord zonder twijfel dezelfde stappen gezet en had een grotere kans gehad om eerste spits te worden, omdat er in Rotterdam, in tegenstelling tot bij Bayern, geen geld is om een dure spits te halen. Ik hoop voor hem het beste, want hij heeft zeker de potentie om uit te groeien tot de nieuwe spits van het Nederlands elftal.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!