FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord krijgt grote zak geld als City Nathan Aké koopt’

Nathan Aké is dichtbij een zomerse transfer naar Manchester City. Die club wil maar liefst 38 miljoen euro voor hem neertellen. Mocht dit daadwerkelijk gaan gebeuren dan krijgen de Rotterdammers maar liefst 480.000 euro bijgeschreven. Dit weet RTV Rijnmond te melden.

Engelse media melden dat Aké dicht bij een transfer naar Manchester City is. Omdat de FIFA sinds 1 juli een nieuwe regel heeft ingevoerd, kan Feyenoord mogelijk ook juichen. Bij een binnenlandse transfer krijgt de club een vergoeding. Hiervoor alleen bij een overstap naar een andere competitie.

Aké speelde vier jaar in de jeugd bij Feyenoord en vertrok op zijn zestiende naar Chelsea. Volgens Rijnmond krijgt Feyenoord een solidariteitsvergoeding van 1,25 procent. Mocht Man City 38 miljoen betalen, dan krijgt Feyenoord ongeveer 480.000 euro. ADO Den Haag zou 0,25 procent krijgen, dat komt neer op een kleine 100.000 euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *