Dick Advocaat: ‘Ik heb gevraagd om meer spelers, maar dat is een probleem’

Het beloofd een moeilijk seizoen te gaan worden voor Feyenoord en Dick Advocaat. De trainer wil er namelijk een paar spelers bij hebben maar dit wordt moeilijk vanwege het gebrek aan geld.

“Ik heb gevraagd om meer spelers, maar dat is een probleem”, aldus Advocaat. “Dat is ook mijn grootste angst. Als er iets gebeurd, heb ik geen adequate vervangers. Op welke plekken ik nieuwe spelers wil, ga ik natuurlijk niet zeggen. Maar dat weet iedereen wel.”

Financieel is het echter lastig om spelers te halen. “Het is niet alleen dat de spelers naar ons toe moeten willen komen, maar ook het salaris. Daar zit ook bijna geen ruimte meer in”, gaf Advocaat aan. “We moeten niet vergeten dat we elf spelers zijn kwijt geraakt en daar zaten vier internationals tussen. Daar hebben we in de breedte geen adequate spelers voor teruggekregen. Als er niets gebeurd met blessures is het prima, dan redden we het met deze groep ook. Maar we hebben wel een aantal spelers die in het verleden hebben bewezen dat het de andere kant op kan gaan en ik vind dat Feyenoord daar echt rekening mee moet gaan houden.”

De trainer van Feyenoord wilde niet ingaan op de vraag hoe sterk zijn selectie is ten opzichte van Ajax, PSV en AZ. “Dat kan ik nu nog niet inschatten van ons. Als wij dezelfde lijn kunnen doortrekken waarmee wij begonnen zijn in oktober vorig jaar is het makkelijker te zeggen, maar dat weet ik niet”, zei hij daarover. “Het grote voordeel is wel dat ze van mij nu weten hoe ik werk en hoe ik het zie, maar op een gegeven moment heeft het ook met kwaliteit te maken. Een club als Feyenoord moet altijd zeggen dat ze meedoen om de prijzen, dat gaan wij ook doen. Hoe lang we mee gaan doen, zien we dan wel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *