‘Kabinet deelt het betaalde voetbal een mokerslag uit’

De supporters van betaald voetbalclubs hoeven er voorlopig niet op te rekenen dat hun club gaat experimenteren met vollere stadions. Dat heeft minister Hugo de Jonge vandaag bekend gemaakt.

Gisteren sprak Jan de Jonge, interim-directeur van de Eredivisie CV, nog uit dat hij de anderhalve meter-regel wat versoepeld zou willen zien, met de tegenprestatie dat fans verplicht een mondkapje dragen. Dat zou resulteren in vollere stadions. Maar minister De Jonge is niet happig.

“Wij hebben goede afspraken met de KNVB. Dit is niet de situatie om af te wijken van de lijn. Dat moeten we niet doen”, weigert hij het voorstel. Op de (hele) lange termijn zou er misschien wat meer mogelijk kunnen zijn betreft het toelaten van fans. “Maar dat moet wel verantwoord zijn, het moet stap voor stap en het moet ook een gezamenlijk besluit zijn.”

De NOS besluit: “De Jonge zei dat hij er nog wel verder over wil praten, maar volgens hem is ook de KNVB niet voor het doen van experimenten met meer toeschouwers in oktober.” Dat kost ook de clubs logischerwijs een flinke smak geld; zij lopen veel inkomsten mis doordat er geen tickets verkocht kunnen worden. Gevreesd wordt nog altijd dat clubs uiteindelijk (kleinere) clubs om gaan vallen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *