FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Kabinet zal maatregelen met drie weken gaan verlengen’

De clubs uit het betaalde voetballen hadden gehoopt dat de supporters weer snel zouden terugkeren in de stadions, maar het ziet ernaar uit dat het kabinet de maatregelen met drie weken gaan verlengen.

De NOS schrijft zondagavond: “Het kabinet gaat zeker scherpere coronamaatregelen nemen, maar hoopt dat een lockdown voorkomen kan worden. Dit melden bronnen aan de NOS. Exacte maatregelen zijn nog niet bekend, maandag komt nog een advies van de deskundigen van het OMT en daar moet ook nog over gesproken worden.”

Het kabinet zal daarmee ook de oude maatregelen intact houden, waardoor publiek op de tribunes uitgesloten is. Dat zal bijvoorbeeld betekenen dat Ajax de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool met lege tribunes moet afwerken in de Johan Cruijff ArenA.

Naar verwachting zal dinsdagavond een nieuwe persconferentie worden gehouden. De NOS weet: “Het kabinet ziet dat maatregelen het gedrag te weinig veranderen. Het kabinet kan dan wel hardere maatregelen nemen, maar dat heeft dan nog te weinig effect op het virus terwijl de schade aan de economie wel groot is. (…) De vrees is dat Nederlanders pas hun gedrag veranderen bij het zien van volgelopen IC-afdelingen in ziekenhuizen met veel ernstig zieke patiënten. Het kabinet hoopt dat het niet zo ver hoeft te komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *