FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoorder moet Ajax-sterkhouder uit het elftal werken’

Bondscoach Frank de Boer zou er goed aan doen om Daley Blind bij Oranje te vervangen voor Ridgeciano Haps. Dit is de mening van Regi Blinker, rapporteur van de Telegraaf.

De oud-Feyenoorder, die Blind een 5,5 geeft na het bezoek aan Bosnië-Herzegovina, schrijft in de krant: “Los van de voetballer Daley moet je je afvragen wat voor type linksback Oranje wil hebben als je met deze tactiek een wedstrijd begint. Als je de opdracht aan je back geeft om heel ver naar voren te spelen, acties te maken en voorzetten te geven, denk ik in het Nederlandse voetbal eerder aan Ridgeciano Haps.”

“Daley blijven we allemaal het liefst zien als een centrale verdediger die penetrerende passes geeft in de opbouw of die positioneel en tactisch altijd goed staat als er moet worden verdedigd. Als linksback bij Oranje komen zijn kwaliteiten minder naar voren”, aldus Blinker.

Het is echter maar de vraag of Blind in beeld is voor het centrum, met Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en (indien fit) Matthijs de Ligt als opties.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *