‘Frank de Boer zet kwaad bloed bij Feyenoord-supporters’

Frank de Boer hoeft de komende tijd op weinig steun te rekenen vanuit Rotterdam. Dat schrijft een columnist op de website FRfans.nl in ieder geval.

Dankzij Ronald Koeman werd de slechte relatie tussen Oranje en Het Legioen tijdelijk hersteld, maar dat is binnen no-time al weer vergooid, zo klinkt het. “Feyenoordsupporters en de KNVB; het is nooit een goede match geweest. Het is de bureaucraat tegen de arbeider, de pennenlikker tegen de rauwdouwer. Dat onderbuikgevoel, dat rationeel denken vaak overstijgt, zit diep geworteld.”

“Feyenoorders zien de KNVB als een hobbyclubje van een groepje Ajacieden, die genoeg hadden van de parkeertarieven in Amsterdam en hun heil daarom zochten in de bosrijke omgeving van Zeist. ‘Zij’ spelen belangrijke wedstrijden het liefst in de Arena, waar ‘supporters’ vertier zoeken in kleurrijke outifits met gekke hoedjes en Jordaanse volksmuziek. Daar blijft een Feyenoordsupporter – terecht – het liefst ver bij uit de buurt.”

Dat Steven Berghuis gepasseerd werd voor de clash met Bosnië was de spreekwoordelijke druppel. “Dat De Boer zei dat Feyenoordkeeper Justin Bijlow, de beste eredivisiekeeper van het moment, ‘het nog maar moest laten zien’ terwijl Ajacied Perr Schuurs na een paar wedstrijden wél bij Oranje zit, hielp daar niet bij. Zie hier de cocktail voor het ongenoegen over Oranje in Rotterdam”, klinkt het tot slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *