‘Drie á vier partijen willen investeren in Feyenoord’

Drie á vier partijen hebben interesse om te gaan investeren in Feyenoord. Dit weet marketingexpert Chris Woerts te melden. Het zou gaan om één Nederlandse partij en drie uit de VS.

“Ze willen 49% van de aandelen verkopen, de aandelen van de Vrienden van Feyenoord”, vertelt de sportmarketeer in Veronica Inside. “Het gaat om een investering van 130 miljoen, waarvan dertig miljoen terug gaat naar de Vrienden van Feyenoord. Dat is vastgelegd in het contract. Ze trekken gezamenlijk op, de Vrienden en Feyenoord. Iedereen is het er over eens dat er iets moet gebeuren.”

“De vrienden kunnen de aandelen teruggeven aan de club, maar dat kost ze dus dertig miljoen”, weet Woerts. “Als zij het er niet mee eens zijn dat 49% weer vervreemd wordt aan een derde partij, moet Feyenoord anderhalf jaar wachten. Daarom trekken ze nu gezamenlijk op, om eenheid te bewaren en een gewogen besluit te nemen. Het juiste besluit voor Feyenoord.”

Woerts verwacht dat de toekomstige investeerder invloed krijgt in het te voeren beleid. “Je wil ook zeggenschap, meepraten over beleid en andere zaken. Het is geen gratis geld. Ze zullen invloed willen hebben, op een zakelijke manier. Met maar één doel: Feyenoord naar een hoger plan. Met honderd miljoen hebben ze dan een aardige balans.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *