FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord moet vrezen voor grote dreun van Ajax en PSV’

Komende maand staat in het teken van heel wat topwedstrijden in de Eredivisie. En Ajax en PSV lijken hierbij een groter voordeel te hebben dan Feyenoord.

Het Algemeen Dagblad blikt vandaag alvast vooruit: “Feyenoord speelde tegen Vitesse 5-3-2 en je zou zeggen: waarom die bezetting straks ook niet hanteren in de topper- en klassiekermaand? Ajax – Feyenoord, dat lijkt op 17 januari sowieso geen wedstrijd waar Feyenoord met veel mensen op de vijandelijke helft moet aantreden.”

De krant gaat verder: “Beter compact en dan gericht prikken op de tegenstoot met snelle spelers als Luis Sinisterra, Ridgeciano Haps, Bart Nieuwkoop en met Steven Berghuis in de as voor het geven van de steekpass. Ook PSV heeft bij uitstek spelers om vanuit de omschakeling ruimtes te benutten die Ajax standaard laat.”

“De ploeg van Erik ten Hag heeft een jasje uitgedaan, haalt niet meer het niveau van het Champions League-succes in 2019”, stelt het AD. “Maar titelfavoriet is Ajax nog wel, zeker als spelers met onderscheidende kwaliteiten zoals David Neres (diepgang) weer fit zijn. En dat Ajax zowel PSV als Feyenoord in januari thuis ontvangt, biedt een gouden kans om in 2021 direct (nog) meer afstand te nemen dan de huidige drie en zeven punten verschil. Wel interessant is dat de loting voor de achtste finales van de KNVB-beker nog een éxtra topper bracht: AZ – Ajax op 20 januari, pal ná Ajax – Feyenoord dus.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *