Feyenoord-assistent Cor Pot gevloerd door dubbele longembolie

Cor Pot ligt er voorlopig even uit. De assistent-trainer van Feyenoord is namelijk gevloerd door een dubbele longembolie. Hij is er naar verluidt een maand uit. “En daarna rustig optrainen”, kondigt Pot bovendien nog een herstelperiode aan. Mede daarom wordt er snel een nieuwe assistent aan de staf toegevoegd – vermoedelijk Koen Stam.

Op advies van clubarts Casper van Eijk ging Pot langs de spoedeisende hulp. “De volgende dag volgden nog meer tests en bleek dat ik een dubbele longembolie had. Daar ben ik wel heel erg van geschrokken. Casper zegt zelfs dat ik erg veel geluk heb gehad. Door trombose in mijn been is een bloedpropje naar mijn longen gegaan en dat heeft zich daar aan beide kanten vermenigvuldigd. Door daadkrachtig handelen van onder anderen Casper is erger voorkomen”, zei Pot op de clubsite over de diagnose.

Inmiddels maakt Pot het goed. “Ik mag niet wandelen, niet lopen, niet fietsen, niet autorijden. Ik zit nu dus echt in lockdown. Gelukkig heb ik geen pijn meer, mede dankzij pijnstillers. Nu is het uitzieken. De longarts checkt me over twee weken weer en verwacht dat ik na een maand weer kan gaan optrainen”, verwacht de rechterhand van Advocaat. Omdat ook Zeljko Petrovic vertrok, is de technische stad beduidend uitgedund.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *