FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Bij Ajax komt Lucas Pratto misschien beter uit de verf’

Met grote verwachtingen werd Lucas Pratto door Feyenoord binnengehaald maar na een paar wedstrijden is de Argentijnse spits alweer afgeschreven in Rotterdam. Harry van der Laan noemt de 32-jarige Argentijnse spits een miskoop.

Coach Dick Advocaat gaf toe dat Pratto niet meer in zijn plannen voorkomt. “We hebben het niet eens meer over hem”, zegt oud-Feyenoorder Van der Laan tegen de NOS. “Toen ik hem voor het eerst live zag, schrok ik me rot. Hij was niet vooruit te branden. Het was een oude man.” Fitheid is juist essentieel, benadrukt hij. “Nu speelt Feyenoord ook niet heel makkelijk. Bij een ploeg als Ajax komt hij misschien iets makkelijker uit de verf.”

Toen Van der Laan beelden zag van Pratto uit zijn tijd in Zuid-Amerika was hij nog hoopvol. “Dat was echt niet slecht. Hij heeft daar schitterende goals gemaakt. Een echte spits. En dan praat ik over 2017. Maar hij doet mij nu een beetje denken aan Jhon van Beukering. Die kon er ook niks van en was ook niet fit. Daar lijkt het verhaal op. Alleen die kostte niks…”

Van der Laan trekt dan ook een duidelijke conclusie. “Feyenoord heeft zichzelf belachelijk gemaakt. Advocaat heeft maanden lopen zeuren om een spits. Maar een goeie spits is niet zomaar te koop. Zo erg hadden ze hem ook niet nodig”, doelt hij op de aanwezigheid van Bryan Linssen, Nicolai Jörgensen en Robert Bozeník.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *