Stefan de Vrij besmet met het coronavirus

Stefan de Vrij is positief getest op het coronavirus. De verdediger van Inter Milan zal er daarom niet bij zijn als Oranje volgende week haar kwalificatieduels afwerkt.

Eerder werd bij Samir Handanovic en Danilo D’Ambrosio al het virus vastgesteld, nu ook bij Matiás Vecino en De Vrij. Vermoedelijk vond de besmetting plaats in de spelersbus, afgelopen weekend. Doordat de oud-Feyenoorder nu in quarantaine moet, mist hij de duels van Oranje met Turkije (24 maart), Letland (27 maart) en Gibraltar (30 maart).

En dat is een hard gelach voor De Vrij, die door de blessure van Virgil van Dijk juist eindelijk op een basisplaats bij de nationale ploeg kon rekenen. Het is nog niet bekend of bondscoach Frank de Boer een vervanger op gaat roepen. Sven Botman, Jerry St. Juste en Jurriën Timber zouden de voornaamste kandidaten kunnen zijn.

En ook voor Inter heeft het nieuws verstrekkende gevolgen. Voetbal International schrijft: “Vanwege de positieve testen is het competitieduel met Sassuolo van zaterdag van het programma gehaald. Alle activiteiten van Inter zijn voor de komende vier dagen geschrapt. Bovendien moeten alle spelers van Inter een eventuele uitnodiging voor hun nationale ploeg afwijzen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *