‘Feyenoord beloofde Advocaat 25 miljoen voor topaankopen’

Trainer Dick Advocaat is bij Feyenoord beloofd dat er 25 miljoen euro aanwezig zou zijn om te spenderen aan drie topaankopen. De realiteit bleek een ander verhaal te zijn. Het geld kwam er niet.

Advocaat had volgens De Telegraaf een centrale verdediger, een middenvelder en een spits in het vizier. Totale kosten: 25 miljoen euro. “Wij waren ook van plan om dat te doen met het elftal. Het bestuur stond daar helemaal achter, men wilde drie grote aankopen doen”, citeert De Telegraaf Advocaat. “Maar door de coronapandemie is alles opeens anders geworden. Daarom verwijt ik het bestuur ook niks.”

Hoe graag Advocaat ook wilde, het bleek niet mogelijk. Feyenoord moest het met een minimaal budget zien te redden. “We willen allemaal meer, maar iedereen heeft het dit seizoen verschrikkelijk moeilijk in het voetbal”, zegt Advocaat daarover.

“Het lastige is dat we met z’n allen niet weten wanneer het voorbij is. Weet je dat moment wel, dan kan je meer plannen maken. Nu kan je niks. Het is bij alle clubs gewoon heel nijpend. Dat is ook waarom we allemaal een bijdrage (loonoffer, red.) hebben gedaan”, zegt Advocaat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *