‘Frank de Boer zet drie nieuwe spelers in de basis van Oranje’

Oranje speelt vanavond een WK-kwalificatieduel tegen Letland. En de verwachting is dat bondscoach Frank de Boer met een aantal aanpassing komt ten opzichte van de wedstrijd met Turkije van afgelopen woensdag.

De krant bericht op zaterdagochtend: “De verwachting is dat de bondscoach met een paar wisselingen komt in zijn basiself. Davy Klaassen erin op het middenveld zou kunnen. Net als een andere samenstelling van de aanvalslinie. De opdracht is om vanavond veel mankracht bij het doel van de tegenstander te brengen. En te zorgen voor veel beweging en loopacties om de Letten kapot te spelen.”

Men vervolgt: “Eerder had Luuk de Jong onder Frank de Boer een basisplaats thuis tegen Bosnië en Herzegovina, toen Oranje erin slaagde vroeg te scoren, waarna het een gemakkelijke avond werd (3-1).” De bondscoach zei op zijn persconferentie: “Ik kijk per wedstrijd wat het elftal nodig heeft. Dat zal tegen Letland niet anders zijn.” Ook Memphis Depay heeft echter een voorkeur voor de spitspositie: “Ik denk dat het belangrijk is dat je luistert naar spelers, naar waar ze zich prettig bij voelen. Maar het hangt ook van tegenstanders af waar op het veld Memphis de meeste invloed heeft. En dat laatste is het belangrijkste uitgangspunt, dat lijkt me duidelijk.”

Als laatste speelt Denzel Dumfries hoogstwaarschijnlijk op de positie die tegen de Turken nog ingevuld werd door Kenny Tete.

Verwachte opstelling Oranje: Krul; Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal; Frenkie de Jong, Klaassen, Wijnaldum; Berghuis, Luuk de Jong en Memphis.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *