FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Theo Janssen: ‘Dat is een mankement van Frank de Boer’

Analist en voormalig voetballer Theo Janssen is geen fan van de trainer Frank de Boer. Hij is namelijk niet onder de indruk van zijn communicatieskills.

Bij Studio Voetbal zegt Janssen: “Een inspirator? Dat vind ik lastig. Vooropgesteld: ik vind hem echt een goede vent, een aardige kerel. Hij heeft me ook naar Ajax gehaald (in 2011, red.). Dank daarvoor nog, dat is positief.”

Daarna stipt de oud-voetballer echter aan dat De Boer verbaal niet zo heel sterk is… “Hij had Hennie Spijkerman en Michele Santoni naast zich, dat waren de mensen die de tactiek bespraken. Natuurlijk deed Frank ook wel besprekingen. Maar in de communicatie… Je moet echt gefocust zijn bij een bespreking, je moet goed luisteren wat-ie precies zegt. Daar kan hij niks aan doen, dat is een mankement. Ik vond hem een prima trainer, maar hij staat niet in mijn top drie.”

Rafael van der Vaart haakt in: “Ik vond hem onder Bert van Marwijk echt een waanzinnige assistent. Normaal deed je als speler wat minder als een assistent de training leidde, maar bij hem was je volle bak gefocust. Het waren ook goede trainingen. Ik wil niet zeggen dat hij een betere assistent is, maar over het voetballende gedeelte ben ik alleen maar positief. Alleen is hij niet iemand die vrolijkheid uitstraalt, dat heeft hij nooit gehad.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *