FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Sam Beukema sprak met Feyenoord, maar AZ pakte door’

Sam Beukema verruilt Go Ahead Eagles deze zomer voor AZ. Hij zet zijn handtekening onder een contract voor maar liefst vijf seizoenen. De 22-jarige verdediger stond ook in de belangstelling van Feyenoord, FC Utrecht, FC Groningen en FC Twente, maar de keuze is gevallen op AZ. De medische keuring leverde woensdag geen problemen op.

“Het kan eigenlijk niet beter”, reageert Beukema. “Ik heb een contract getekend bij deze prachtige profclub. Het is voor mij een hele mooie dag. Ik ga echt uit van mijn gevoel. Ik heb gesprekken met Feyenoord gevoerd maar het plan is voor mij het allerbelangrijkste. AZ wilde heel erg doorpakken, dus op basis daarvan heb ik mijn keuze gemaakt.”

Beukema wordt na Jan Kromkamp de duurste uitgaande transfer ooit voor Go Ahead. Eerder verkasten Demy de Zeeuw en Jop van der Linden al van Deventer naar Alkmaar. AZ was al langer op zoek naar versterking voor de achterhoede: Ron Vlaar is gestopt, Pantelis Hatzidiakos is opnieuw lange tijd uir de roulatie, de huurperiode van Bruno Martins Indi loopt af en Ramon Leeuwin komt niet meer voor in de plannen.

“Het is een hele goede verdediger”, aldus technisch directeur Max Huiberts over Beukema. “Heel sterk met zijn hoofd, goede timing en een goed postuur. Dus het is een jongen die veel eigenschappen heeft die passen bij een centrale verdediger. En niet te vergeten, hij scoort ook regelmatig bij standaardsituaties.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *