‘Feyenoord moet Bozenik na de zomer verhuren’

Rob Baan voormalig directeur van Feyenoord vindt dat de spits Robert Bozenik snel aan spelen gaat toekomen. Hij ziet in Exclsior een prima tussenstation voor de jonge doelpuntenmaker.

Baan is hard als het gaat over de ontwikkeling van Bozeník, die volgens hem nog heel wat stappen moet zetten. “Alle stappen. Qua inzet kun je hem niets verwijten, hij blijft hard werken en doet heel veel vervelend werk. Maar het is gewoon niet genoeg”, oordeelt Baan in FC Rijnmond.

Baan denkt dat Bozeník het beste elders ervaring op kan gaan doen. “Hij moet leren hoe hij tegen bepaalde verdedigers moet spelen. Bozeník moet volgend jaar hoe dan ook gaan spelen.” Dat kan volgens Baan mooi in de buurt gaan gebeuren. “Als hij niet gaat voetballen ben je hem over één à twee jaar kwijt. Als je hem bijvoorbeeld naar RKC laat gaan, gaat Bozeník dan spelen? Bij Excelsior kun je daar invloed op hebben, afhankelijk wie daar de trainer is.”

De voormalig technisch directeur vond dan ook niet dat de Slowaak zich heeft laten zien tegen Fortuna Sittard afgelopen weekend. Baan zag maar één echte uitblinker bij de Rotterdammers: aanvoerder Steven Berghuis. “Hij is de beste, hij is Feyenoord. Het gaat over een speler die nog wel eens nukken vertoont, maar het is wel de allerbeste speler van Feyenoord”, sluit Baan af.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *