FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Robert Bozenik heeft probleem bij Feyenoord

De Slowaakse spits Robert Bozenik werd enige tijd door Feyenoord binnengehaald voor een transfersom van vier miljoen euro. Maar een succes is het tot op heden nog niet gebleken. Feyenoord-watchter Mikos Gouka noemt het dan ook weggegooid geld.

In een analyse in de krant schrijft Gouka: “De stap van Bozeník naar Feyenoord is bepaald nog geen succesverhaal geworden. Zijn komst werd ruim een jaar geleden intern bij Feyenoord bijzonder breed gedragen. Van alle mensen die hun oordeel mochten vellen, en dat waren er heel wat, was alleen trainer Dick Advocaat geen voorstander van de komst van de Slowaak. Technisch directeur Frank Arnesen, de assistent-trainers en de scouts; ze waren allemaal positief. Die vier miljoen euro zou een prima investering zijn.”

Toch kan de Slowaakse spits zijn trainer niet overtuigen. “Advocaat zei al snel ‘dat hij veel meer verwacht van een spits’. Dat werd hem hier en daar kwalijk genomen, want openlijk kritiek leveren op een eigen speler maakt de spits niet beter. Maar wie de spits ziet spelen, kan niet anders dan de kritische woorden van de trainer beamen.”

Er zijn belangrijke verbeterpunten voor Bozenik: “De aanvaller werkt heel hard, toont in het zestienmetergebied soms nog wel de contouren van een goaltjesdief in de manier waarop hij positie kiest, maar zijn meevoetballende kwaliteiten laten erg te wensen over.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *