Feyenoord contracteert 16-jarige aanvaller Fabiano Rust

Feyenoord heeft Fabiano Rust zijn eerste profcontract laten ondertekenen. De 16-jarige aanvaller tekent voor drie jaar en blijft in de onder 16 spelen van de Stadionclub.

De talentvolle spits kwam in de zomer van 2019 over van de jeugdopleiding van ADO Den Haag en maakt vanaf dat moment indruk op de Rotterdamse velden. Zo scoorde hij afgelopen weekend in een onderlinge jeugdwedstrijd nog met een fraaie omhaal en dat had ook technisch directeur Frank Arnesen gezien. “Hij is een verfijnde spits, heel beweeglijk en een jongen die gemakkelijk scoort”, zegt de Deen op de website van de Rotterdammers.

Arnesen verwacht in de toekomst het één en ander van Rust. “Zijn goede ontwikkeling sterkt ons in de beslissing om hem een contract te geven. De komende jaren gaan we zijn talenten verder verfijnen, zodat hij in de nabije toekomst de volgende stap kan maken. Dat betekent dat hij richting Feyenoord Onder 21 en richting De Kuip moet.”

Zelf voelt de jongeling, die sinds 2020 ook voor vertegenwoordigende jeugdelftallen speelt, de waardering en de steun vanuit de Stadionclub. “Dat de technisch directeur van Feyenoord zulke mooie woorden over je spreekt, voelt natuurlijk heel fijn. Ik ga hard werken om De Kuip te bereiken en ik heb er alle vertrouwen in dat het me gaat lukken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *