FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Het verschil was enorm groot met Benfica en Feyenoord’

Afgelopen zomer werd Bernardo ‘Benny’ Silva door Feyenoord transfervrij overgenomen van het Portugese Benfica. De bedoeling was dat hij ging spelen voor de O21 van de Stadionclub en tekende een contract voor twee seizoenen. Alleen ging deze competitie niet door en werd hij verhuurd aan FC Dordrecht.

‘De eerste twee weken dat ik hier was, stond ik echt aan de zijkant”, vertelt Silva in het Algemeen Dagblad over zijn overstap naar Nederland. De voetballer moest wennen aan een andere cultuur. ”Het was een ‘reality check’. Het verschil was enorm groot met Benfica en Feyenoord, maar ik besefte dat ik de mogelijkheid heb gekregen om te spelen. Toen ik echt onderdeel van de groep werd en ik speeltijd kreeg, voelde ik me echt een speler van FC Dordrecht.”

”Ik speel op een plek die vreemd voor mij is, als centrale verdediger, terwijl ik eigenlijk middenvelder ben. Dat is een geheel andere routine. Maar als ik die kans krijg, dan grijp ik hem. Als ik kijk naar het grotere plaatje, dan is het best oké gegaan. Maar de laatste drie wedstrijden, met vijftien tegengoals, waren teleurstellend. In tien jaar bij Benfica heb ik net zoveel verloren als in deze periode bij FC Dordrecht. En dan te bedenken dat we drie weken geleden nog bij De Graafschap wonnen.”

Bij Feyenoord werden spelers die verhuurd waren in het verleden wel eens ‘vergeten’. Silva is blij dat de Rotterdamse club hem blijft volgen. ”Ik heb al enkele keren met technisch directeur Frank Arnesen gesproken. Na elke wedstrijd heb ik contact met Melvin Boel en deze week heb ik langdurig met Rini Coolen, de trainer van ‘onder 21’ , gesproken. Ik hoop ooit in een volle Kuip te spelen. Ik heb de video’s gezien van de 6-2 zege van Feyenoord op Ajax en de kampioenswedstrijd tegen Heracles. Maar ook de wedstrijden van ‘onder 21’ tegen PSV en Ajax, op een vol Varkenoord. Ongelooflijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.