‘Rampzalig nieuws dreigt voor Steven Berghuis’

Steven Berghuis kreeg gisteren in het duel van Feyenoord tegen Vitesse een directe rode kaart. Volgens journalist Valentijn Driessen dreigt er nu een schorsing voor hem van meerdere wedstrijden. De kans zit er dus in dat hij de kraker tegen Ajax gaat missen.

“Hij heeft al plek in de halve finale van de KNVB Beker (uit bij sc Heerenveen, red.) verknald door een rode kaart”, opent Driessen in een video-item van De Telegraaf. “En nu opnieuw. Ik denk dat Vitesse deze vierde plaats niet meer zal weggeven. Ze hadden moeten verliezen, dan was Feyenoord er nog overheen gegaan. Maar hij kreeg wéér een rode kaart. Daarna was het over voor Feyenoord.”

Driessen vervolgt: “Dit doet ze weer de das om. Dit gaat betekenen dat Berghuis ook de wedstrijd tegen Ajax gaat missen. Want hier krijgt hij minimaal twee wedstrijden voor, want hij schopte gewoon iemand van achteren neer. Teun Koopmeiners kreeg eerder rood tegen Willem II en werd maar voor één wedstrijd geschorst, dus die kon spelen vandaag tegen Ajax. Maar dit is een overtreding van minimaal twee, drie wedstrijden.”

De reden? “Kortsluiting. Het kan niet anders zijn dan kortsluiting”, aldus Driessen. “Op Feyenoord TV gaf hij samen met zijn vader in een interview aan dat hij af en toe over het randje gaat. Hij begrijpt dat het niet kan. Hij begrijpt dat hij als aanvoerder op een normale manier het voortouw moet nemen. Maar af en toe is er ineens een draadje dat los schiet. Dan krijg je zo’n actie.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *