FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Liever putjesscheppen dan bij Ajax voetballen’

De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord is van alle tijden. En ook bij de familie Bijlow is deze er. Zo moeten ze niets hebben van de club uit Amsterdam.

Broer Joël Bijlow komt in een interview met Voetbal International met een mooie anekdote: op 30 november 2003 scoorde Rafael van der Vaart met een hakbal tegen Feyenoord en dat leverde hem een week nablijven op. Op het schoolplein deed een Ajax-supporter namelijk tot drie keer toe het doelpunt na. Joël liep op hem af en zei: “Zo is het wel genoeg. Klaar.” De fan deed het nog een vierde keer en Joël ging hem achterna: “Ik heb altijd gezegd dat ik liever putjes ga scheppen dan voetballen in Amsterdam. Dat zit gewoon in ons en dat gaat er niet uit.”

Vader Willem, die met zijn oudste zoon een aannemingsbedrijf heeft, gaat nóg verder: “Een onderaannemer bij ons moet echt niet met een Ajax-shirt aankomen. Dan kan hij meteen inpakken.” Ajax heeft het overigens weleens geprobeerd bij Justin Bijlow; het was Peter den Otter, een oud-trainer van Joël, die de familie na een uitwedstrijd in Amsterdam aansprak: “Peter werkte toen bij Ajax. Hij had Edwin van der Sar en Sjaak Swart bij zich: Joël, je broer is niet normaal zo goed. Die kunnen we hier wel gebruiken!”

Joël vervolgt: “Ik keek hem aan en vroeg: Wat denk je? Dat hij voor die club van jullie komt spelen? Van der Sar keek weg en Swart vroeg zich vervolgens hardop af wat er aan de hand was. Het enige wat ik nog kon zeggen: Hij gaat toch niet dat logo van jullie op de borst rondlopen?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.