FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Willem van Hanegem begrijpt de ergenis van Steven Berghuis’

Steven Berghuis liet zich gisteren in het duel met Vitesse van zijn slechtste kant zien. Hij kreeg na een charge een directe rode kaart gepresenteerd. Willem van Hanegem denkt wel te begrijpen waar zijn frustraties vandaan komen. Hoewel hij vindt dat het hem niet had mogen gebeuren, snapt hij wel waar dat vandaan komt.

‘Feyenoord kreeg erg weinig kansen, alleen Berghuis had er twee moeten maken. Als dat niet lukt en de rest van de ploeg vangt het niet voor hem op, dan weet je wat er bij hem gebeurt. Dan kan er nog weleens één een blindgier geven’, reconstrueert Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. ‘Dat is niet slim en dat kost hem misschien ook nog Ajax-thuis door een schorsing.’

Toch voelt De Kromme ook enigszins met de Feyenoorder mee. ‘Ik kan wel een beetje indenken wat er in zijn hoofd omgaat. Het is echt pure frustratie. Begrijpelijk zelfs. Maar als prof moet je daar wel beter mee om leren gaan. Ik heb als speler regelmatig in de slotfase gekozen voor een wissel omdat ik dat gevoel voelde opkomen. Dan was ik zelfs in staat om een medespeler een schop te geven. Dat kan ook niet, dat weet ik ook wel. Maar die ergernis op zich, dat herken ik.’

One thought on “‘Willem van Hanegem begrijpt de ergenis van Steven Berghuis’

  1. Toch, als je de overtreding goed bekijkt, dan raakte Berghuis die Vitesse speler aan de zijkant van de voet en gaat die speler liggen acteren of hij een ddoschop heeft gekregen. Dan komt de typische Higleractie en de rode kaart. Een echt
    goede schiedsrechter had dat beter gedaan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.