Steven Berghuis mist de klassieker tegen Ajax vanwege schorsing

De KNVB heeft Steven Berghuis voor drie duels geschorst waarvan één duel voorwaardelijk. Hierdoor mist de aanvoerder van Feyenoord de klassieker tegen Ajax.

Zowel Feyenoord als Berghuis zelf hebben dit voorstel geaccepteerd, zo valt te lezen op de website van de club. Dat betekent dat de captain de uitwedstrijd bij ADO Den Haag van komende zondag en De Klassieker in De Kuip tegen Ajax van zondag 9 mei moet missen.

Berghuis kreeg in de thuiswedstrijd tegen Vitesse van afgelopen zondag (0-0) een rode kaart voor een wilde tackle van achteren. Hij haalde Maximilian Wittek neer en scheidsrechter Dennis Higler zag geen andere optie dan de aanvoerder van Feyenoord van het veld te sturen. Dat is de eerste keer dat Berghuis in zijn carrière een directe rode kaart kreeg.

In de strijd om plaats vier zal de Stadionclub het dus in de komende twee wedstrijden moeten stellen zonder zijn aanvoerder. Om alsnog directe plaatsing voor Europees voetbal af te dwingen, moet in de laatste vier wedstrijden een achterstand van twee punten op Vitesse worden goed gemaakt. Na de wedstrijden tegen ADO en Ajax speelt Feyenoord nog tegen Heracles Almelo (uit) en RKC (thuis).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *